MGA menggesa Pengguna Mengelak Perkhidmatan melalui Pengendali Haram
toto

MGA menggesa Pengguna Mengelak Perkhidmatan melalui Pengendali Haram

Pengawal selia perjudian di Malta, Malta Gaming Authority (MGA), mengeluarkan kenyataan amaran tentang pengendali perjudian yang menawarkan perkhidmatan mereka kepada pelanggan secara haram .

Pengendali Haram Menawarkan Perkhidmatan kepada Pelanggan di Malta live hk
Minggu lepas Jumaat, MGA memberi amaran kepada orang ramai tentang hampir dua dozen laman web yang beroperasi secara haram . Di antara domain laman web boleh didapati pelbagai variasi kasino Australia, 24pokies. MGA mengakui bahawa 18 laman web yang disenaraikan tidak mempunyai lesen untuk beroperasi di negara ini yang melanggar undang-undang perjudian semasa.

“ MGA ingin mengingatkan pengguna supaya tidak menggunakan perkhidmatan Pengeluaran SDY yang disediakan oleh sesebuah entiti melainkan mereka telah memastikan bahawa entiti berkenaan diberi kuasa untuk menyediakan perkhidmatan sedemikian oleh MGA. Rangka kerja peraturan permainan mewajibkan orang yang diberi kuasa untuk mematuhi keperluan undang-undang yang ketat demi kepentingan pengguna, ”

menerangkan pengawal selia perjudian
Apatah lagi, MGA menggesa orang ramai supaya tidak terlibat dengan pengendali yang tidak diberi kuasa untuk menawarkan perkhidmatan mereka . Menurut pengawal selia perjudian, rangka kerja kawal selia semasa dibangunkan sedemikian untuk memastikan perlindungan pengguna . Pihak Berkuasa mengulangi bahawa penglibatan dengan pengawal selia tidak berlesen menimbulkan risiko kepada pengguna kerana pengendali tersebut tidak mematuhi undang-undang perjudian sedia ada. Untuk memastikan pengendali dilesenkan untuk menawarkan perkhidmatannya di Malta, pelanggan dalam talian boleh melawati tapak web rasmi MGA dan mengakses senarai penuh pengendali berlesen .

“ Aktiviti entiti tidak berlesen adalah tidak dikawal dan tidak menyediakan Keluaran SGP perlindungan yang diperlukan yang digariskan berdasarkan rangka kerja, menjadikan transaksi dengan entiti sedemikian berisiko untuk pengguna, “

tambah MGA
Pengguna yang menggunakan pengendali berlesen mendapat manfaat daripada dilindungi oleh undang-undang perjudian semasa di negara ini. Ini kerana setiap pengendali berlesen bersetuju untuk mematuhi peraturan khusus yang turut menjaga kesejahteraan pengguna . Walaupun pengendali berlesen mematuhi undang-undang, ini tidak berlaku bagi sesetengah pengendali luar pesisir yang tidak sah. Pengendali pasaran gelap sedemikian mungkin enggan membayar kemenangan atau memasarkan bonus atau promosi yang mengelirukan , yang boleh memberi kesan negatif kepada pengguna.