Penerbangan, feri yang berlepas melalui Macau memerlukan sijil virus mulai 14 Julai
Uncategorized

Penerbangan, feri yang berlepas melalui Macau memerlukan sijil virus mulai 14 Julai

Mulai jam 6 pagi Selasa (14 Julai) semua orang yang meninggalkan Macau sama ada melalui udara atau feri perlu mengemukakan sijil ujian asid nukleik sebelum https://galeriapunto.com/ berlepas yang mengesahkan keputusan negatif untuk Covid-19 dalam masa tujuh hari dari perjalanan mereka.

Demikian menurut pengumuman Ahad daripada pasukan petugas kerajaan Macau mengenai Covid-19, yang dikenali sebagai Pusat Tindak Balas dan Penyelarasan Novel Coronavirus.

Kenyataan itu berkata bahawa langkah baharu itu adalah untuk melindungi keselamatan pekerja pengangkutan dan penumpang lain.

Pengumuman itu menyatakan keputusan ujian boleh dipaparkan melalui sistem pensijilan kesihatan berkod warna Macau untuk individu.

Perkhidmatan feri berjadual tetap antara Hong Kong dan Macau telah digantung sejak awal Februari atas permintaan kerajaan Hong Kong, sebagai sebahagian daripada langkah pencegahan penularan Covid-19.

Jumlah penerbangan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Macau juga menurun https://totobethk.info/ secara mendadak, yang menurut pengendali kemudahan itu disebabkan penurunan permintaan penumpang. Pada bulan Jun, jumlah itu turun 70 peratus tahun ke tahun, menurut syarikat lapangan terbang itu.

Sambungan feri khas antara lapangan terbang Hong Kong dan Terminal Feri Taipa Macau di Pac On, yang bermula pada 17 Jun, akan berlangsung sehingga Khamis (16 Julai).

Pautan feri khas membolehkan transit bebas kuarantin di Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong oleh pemegang ID Macau yang ingin pulang; walaupun https://eu-belarus.net mereka masih dikehendaki semasa tiba di Macau untuk menjalani pemerhatian perubatan selama 14 hari di hotel yang ditetapkan di bandar itu.

Sambungan feri khas juga tersedia untuk warga asing yang terkandas di Macau akibat pandemik Covid-19 supaya mereka boleh pergi ke lapangan terbang Hong Kong untuk pulang ke negara asal mereka – juga tanpa perlu menjalani kuarantin di Hong Kong.

Pemegang ID Macau yang perlu melakukan perjalanan ke negara asing melalui penerbangan dari lapangan terbang Hong Kong juga boleh menggunakan perkhidmatan feri khas.