Playtika Mengemas Kini Pelabur tentang Tawaran Tender Saham
toto

Playtika Mengemas Kini Pelabur tentang Tawaran Tender Saham

Syarikat permainan mudah alih Playtika (NASDAQ:PLTK) mengemas kini pelabur mengenai rancangan yang diumumkan sebelum ini untuk menawarkan sejumlah Keluaran SGP besar saham tertunggaknya.

Playtika tender
Visual beberapa permainan Playtika. Syarikat itu mengemas kini pelabur mengenai tawaran tendernya. (Imej: Gua Beruang–Substack )
Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan berikutan penutupan pasaran AS Khamis — dan satu yang mencetuskan rali dalam saham permainan dalam dagangan selepas waktu kerja — Playtika menunjukkan ia pantas untuk membeli semula sehingga $600 juta sahamnya sendiri. Itu mencapai 51,813,472 saham pada harga $11.58 sesaham, menurut satu kenyataan.

Sehingga 4:00 petang, Waktu New York City, pada hari Khamis, 22 September 2022, penyimpan tawaran tender telah melaporkan kepada Playtika bahawa kira-kira 217,140,286 Saham telah ditender secara sah dan tidak ditarik balik dengan betul,” kata syarikat perjudian Israel itu di penyataan.

Walaupun rancangan itu sepatutnya menjadi pemangkin yang jelas untuk saham yang sakit, Playtika dengan berhati-hati menyatakan tidak ada jaminan ia akan Pengeluaran SDY membeli balik sahamnya bernilai $600 juta. Itu adalah standard untuk rancangan beli balik , kerana tiada syarikat yang diwajibkan secara sah untuk membeli semula jumlah dolar yang dinyatakan.

Tender Playtika Tamat Tempoh Tidak Lama Lagi
Pelabur Playtika yang ingin membuat tender saham harus ambil perhatian bahawa masa semakin berdetik pada keupayaan mereka untuk berbuat demikian.

“Tawaran tender dijadualkan tamat satu minit selepas 11:59 malam Waktu New York City, pada hari Isnin, 26 September 2022, melainkan tawaran tender dilanjutkan atau ditamatkan. Playtika belum dan tidak akan menerima sebarang Saham yang ditender untuk pembayaran sehingga selepas tawaran tender tamat,” menurut syarikat itu.

Dahulunya merupakan unit Caesars Entertainment, Playtika adalah salah satu yang pertama menawarkan permainan sosial percuma untuk bermain di rangkaian sosial dan peranti mudah alih dan mempunyai lebih daripada 35 juta pengguna bulanan. Permainannya yang terkenal termasuk Bingo Blitz, Caesars Slots, Slotomania dan World Series of Poker (WSOP) Social .

Caesars menjual Playtika kepada sekumpulan pelabur China pada 2016 dengan harga $4.4 bilion. Pembangun permainan mudah alih diumumkan pada Januari 2021.

Tahun Aktif, Kasar untuk Saham Playtika
Ekuiti perjudian dari semua jalur merosot tahun ini, dan Playtika tidak terkecuali, seperti yang diserlahkan oleh penurunan 2022 sebanyak 36.9%. Walaupun itu jelas menunjukkan suram, saham itu telah menjadi penjana utama berita utama, termasuk lebih banyak daripada tawaran tender yang disebutkan di atas.

Pada bulan Januari, pelabur majoriti Playtika Holding UK II Limited (PHUK II) berkata ia sedang mencari untuk menjual sehingga 25% daripada pegangannya. Selepas diserang oleh penyelidikan menurun oleh penjual pendek pada awal Data HK Februari, syarikat perjudian pada akhir bulan itu mengumumkan semakan strategik.

Pada bulan Jun, dana pembelian teknologi Joffre Capital mengumumkan ia akan mengambil alih kepentingan mengawal dalam syarikat perjudian itu, membeli saham daripada PHUK II. Joffre komited untuk membeli saham Playtika pada $21. Pada penulisan ini, saham didagangkan pada sekitar $10.30.